Willeke Bosscha

Gedreven door de zorg rondom de zwangerschap en bevalling heb ik jaren als verloskundige in Rotterdam gewerkt. Uitgaande van de kracht van de vrouw begeleidde ik vrouwen in de zwangerschap, tijdens de baring en na de bevalling.

Sinds 2017 is daar de homeopathische begeleiding bijgekomen. Ik ben in 2016 de opleiding gestart, omdat ik zag dat er klachten zijn in de zwangerschap die niet goed te behandelen zijn met de reguliere medicatie. Wanneer vrouwen op spreekuur kwamen met klachten zoals zwangerschapsmisselijkheid of klachten van slapeloosheid, kon ik niet anders zeggen dan dat er niets is wat het kan verhelpen, ook omdat ik hiervan overtuigd was. Veel middelen in de zwangerschap mogen niet gebruikt worden, omdat het mogelijke schade geeft aan het ongeboren kind.

Ik ging er van uit dat de klachten erbij horen, maar het hield mij wel bezig. Waarom heeft de ene vrouw geen enkele klacht en is de andere zo ziek dat zij niets meer kan?

Ik had zelf jaren ervaring met homeopathie bij mij zelf en zag hierin de positieve werking. Door verder te lezen en te onderzoeken kwam ik erachter dat dit voor de zwangerschap een erg goed en werkend alternatief is. Tijdens de studie en de stage die ik hierin liep werd het bevestigd. En ook nu in mijn werk als homeopathisch verloskundige zie ik bevestiging: al veel vrouwen hebben baat bij de homeopathische begeleiding van kleine tot grote klachten.

De focus is in de loop van de jaren verplaatst van homeopathisch consulten naar een goede voorbereiding voor als er een kind komt; wat kan jou ondersteunen daar in? En hoe draag jij zorg voor een toxic-free huis? Dat is waar ik jou nu vooral in kan helpen en begeleiden! Neem vooral contact op als je mee wil weten! 

 

Sinds 1 januari 2020 heb ik mijn werk als verloskundige stopgezet en werk ik volledig als verloskundig homeopaat. 

Willeke Bosscha, homeopathisch verloskundige

Praktijk

Ik werk in mijn eigen verloskunde-homeopathie praktijk. Hierin begeleid ik zwangere vrouwen met allerhande klachten, acuut of chronisch tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Deze behandeling is naast de standaard verloskundige of gynaecologische zorg rondom de zwangerschap en vervangt deze zorg niet. Ook help ik ouders die merken dat de pasgeborene klachten heeft, zoals buikkrampen, voedingsproblematiek of veel huilen met of zonder duidelijke oorzaak.

Wetgeving

Door de ervaring die ik hier nu in heb, ben ik erg enthousiast over homeopathie. Op deze site zal ik echter nooit zeggen dat een bepaald middel ergens voor werkt, dit heeft met de geneesmiddelenwet te maken die dit verbiedt, omdat het geen erkende medicatie is. Onder het kopje ‘Wetenschap’ kan je meer informatie vinden over onderzoeken die naar homeopathie zijn gedaan. Mocht je er meer informatie over willen, kan je mij hierover bellen of mailen.

 

Verdere info

Als je geïnteresseerd bent geworden in de werking van homeopathie, kijk dan onder het kopje ‘Homeopathie’. Daar leg ik de geschiedenis en de werking ervan uitgebreider uit. 

Daarnaast leg ik onder 'Zwangerschap' uit, hoe ik werk.