Info voor medici

Praktische informatie

Als verloskundig homeopaat bied ik ondersteunende zorg voor zwangere vrouwen, maar ook tijdens de baring of het kraambed. Zij krijgen middelen mee op alcoholische basis, waaraan zij enkel moeten ruiken. Door het neusslijmvlies wordt het middel opgenomen in het lichaam. De alcohol krijgt de zwangere vrouw zo niet binnen, zodat het niet schadelijk is voor de ongeboren baby. Het neusslijmvlies is erg gevoelig, waardoor het middel goed wordt opgenomen. En door de verdampende alcohol komt het in de neus. Vergelijk het met een neusspray bij verkoudheid of epilepsie. 

 

Uw cliënt, die bij mij onder zorg loopt, geef ik geen verloskundige controles. Ik zit met de homeopathische behandeling dus niet in uw vaarwater en ben dan ook geen concurrentie voor u als verloskundige, huisarts of gynaecoloog, maar werk juist graag samen en ondersteunend. 

 

Ik begeleid enkel ondersteunend, dit betekent dat wanneer er een medische indicatie is ik deze volledig zal ondersteunen en altijd zal adviseren de reguliere, medische weg te volgen. Een hoge bloeddruk, diabetes of welke medische indicatie dan ook, betekent tweede (of soms derde) lijns zorg. Ik zal uw cliënt blijven ondersteunen in welke lijn zij ook loopt en sta hier in volledig aan uw kant: namelijk de beste zorg voor moeder en kind. Geen onnodige risico's en de medische zorg is niet onze vijand, maar samen leveren we de beste zorg voor moeder en kind. 

Overleg over een cliënt

Het kan zijn dat uw cliënt bij mij onder zorg loopt. Mocht u meer informatie willen over de begeleiding van deze vrouw of willen overleggen over de zorg, dan dient zij een toestemmingsformulier te ondertekenen, waarin zij toestemming geeft dat ik informatie aan u geef. In verband met beroepsgeheim zal ik u niet eerder van informatie kunnen voorzien. 

 

Cursus en Extra informatie

'Vorige week een ontzettend leuke en leerzame cursus gevolgd bij Willeke. Ze gaf ons een mooi kijkje in de wereld van de homeopathie en de toepassing hiervan tijdens zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Met een zorgvuldig geselecteerde starters-set gaan wij hiermee met vol vertrouwen aan de slag in onze praktijk. Voor alle verloskundigen een aanrader! Dankjewel Willeke! 

-- Verloskundigenpraktijk Samen --

 


Voor medici bied ik een informatie avond aan, waarin ik informatie geef over wat homeopathie is en hoe dit tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed kan helpen. Deze informatie avond kan in de omgeving Rotterdam op uw praktijk plaatsvinden. Na deze avond bent u toegerust met meer kennis over homeopathie. U kunt inschatten of mensen gebaad zouden zijn bij homeopathie en kunt ze daarna verwijzen. We kijken samen naar wat we samen kunnen doen om vrouwen in de zwangerschap met homeopathie te ondersteunen. 


Wilt u meer dan alleen informatie? Dan kunt u ook de cursus doen! De cursus duurt 1,5 - 2 uur waar in u de basis leert van de homeopathie. U bent na deze cursus toegerust met een set met 18 homeopathische middelen, waarmee u direct aan de slag kunt bij een baring. Wilt u deze cursus? Neem dan laagdrempelig contact op, dan plannen we met elkaar een datum in. Wanneer het op locatie is, breng ik reiskosten in rekening van €0,19 per km. 

 

U kunt posters, flyers en visitekaartjes bij mij (gratis) bestellen voor in de praktijk, neem hiervoor contact op via het contactformulier onder ‘Bereikbaarheid en Contact’. 

Daarnaast kunt u contact opnemen over homeopathische middelen, zoals Arnica of Caulophyllum voor uw cliënten. Maar ook Hypercal of de oliën kunnen aan u geleverd worden. Neemt u hiervoor contact met mij op voor de prijs en meer informatie.