Bevalling


De bevalling is enorm bijzonder, niet alleen omdat er een kind geboren wordt, maar ook omdat er ouders geboren worden op dat moment. Het hele proces van transitie naar het ouderschap is meer dan bijzonder te noemen. Hierin zou het fijn zijn als alles vlekkeloos en voorspoedig verloopt op de manier zoals het bedoeld is.  Jammer genoeg zijn er tal van complicaties waardoor dit niet loopt zoals gehoopt of verwacht. Zo kan angst een rol spelen waardoor weeën niet goed op gang komen of de ontsluiting stagneert, deze angst kan komen door een vervelende ervaring met een vorige bevalling of doordat je het gevoel hebt dat je het niet kunt. Het kan ook dat de baarmoeder niet goed functioneert doordat de balans in het lichaam niet goed is, waardoor de weeën niet doen wat ze moeten doen en de ontsluiting op zich laat wachten. En er kan ook sprake zijn van acute klachten, zoals onverwacht veel bloedverlies of een placenta die niet geboren wil worden. 

 

 Voor deze klachten en tal van andere rondom de baring, kan homeopathie een uitkomst zijn, aangezien homeopathie uitgaat van het ondersteunen van het natuurlijke proces. 

Cursus

 

SAMENGEVAT:

- Voor iedere zwangere ter voorbereiding van de baring

- Advies cursus te doen rond 25-36 weken zwangerschap

- €95,- per 2 personen, waarvan 1 zwangere + 1 die bij de baring aanwezig is

- Lesmateriaal en middelen zijn inbegrepen

 

- Locatie: Zwanger&Zo Rotterdam, 1e etage.


Voorafgaand aan de baring in de zwangerschap is het mogelijk om hier in voorbereidingen te treffen, zo ook door middel van homeopathie. Ik bied cursussen aan als voorbereiding op de bevalling, waar in we kijken naar wat voor jou belangrijk is voor de bevalling en in de cursus geef ik als verloskundige uitleg over het te verwachten proces en welke klachten er op kunnen treden. Daarna kijken we welke middelen er bestaan. Daarnaast geef ik voorlichting over een goede voorbereiding op de baring en zorg ik dat je aan het einde van de avond met voldoende kennis en zekerheid de baring tegemoet gaat.

 

De cursus duurt 2 uur en kost €95,- per stel. Hier in krijg je lesmateriaal en een pakketje homeopathische middelen mee naar huis. De les wordt privé gegeven, waardoor persoonlijke angsten en spanningen ook goed meegenomen kunnen worden. 

 

Ik raad je aan om wanneer je naar deze cursus gaat, diegene mee te nemen die ook bij de baring aanwezig is, dit kan je partner zijn of moeder of een goede vriendin. Tijdens de baring is diegene die er bij is, degene die, met jou als barende, zal inschatten welk middel het beste past. Omdat die persoon aan de zijlijn staat is het makkelijker in te schatten. Wanneer die persoon meegenomen wordt naar de cursus zal hij/zij voldoende toegerust zijn om jou te helpen tijdens de baring.

 

De cursus wordt geadviseerd om te volgen tussen de 25 en 36 weken zwangerschap.

 

Wanneer je niet in de buurt woont, is het mogelijk om de cursus op locatie te doen. Hier kan je op aanvraag een offerte voor krijgen. 

 


Wat anderen van de cursus zeggen:

'LEUKE ONTSPANNEN INFORMATIEAVOND WAARBIJ WE VEEL KENNIS OPGEDAAN HEBBEN OVER HOMEOPATHIE TIJDENS DE BEVALLING. WILLEKE KOMT ERG VAKKUNDIG OVER. ER IS VEEL RUIMTE VOOR VRAGEN WAAROP ZE EEN DUIDELIJKE UITLEG GEEFT. EEN AANRADER!'

-- Amarens --

 


 

Door het vragenformulier in te vullen kun je je aanmelden voor de cursus. Je zult dan, bij voldoende plek, een bevestiging per email krijgen en een factuur. Deze dien je voor de cursus te betalen, anders is deelname uitgesloten. 

 


Homeopathische middelen rondom de bevalling

De middelen die bij de cursus mee worden gegeven zouden los €45,- per set kosten. In de set zitten 18 middelen voor de bevalling en het kraambed. Hierbij zit een begeleidend schrijven, waarmee je uit de voeten kunt. De cursus zal je echter meer toegerust maken voor de bevalling. Wanneer je meer informatie zou willen over deze set, kan je via de vragenlijst meer informatie vragen. 

 

Daarnaast is het te overwegen om caulophyllum te bestellen. Dit is een homeopathisch middel wat voor iedere bevalling geschikt is. In de webwinkel is hier meer informatie over te vinden. 

 

INTAKE

Wanneer er sprake is van spanning, angst of een eerdere negatieve ervaring, adviseer ik om een afspraak te maken voor een intake. Hier in praten we ca 1,5 uur samen over de situatie/klacht en krijg je middelen mee passend bij de situatie, vergelijkbaar met een intake in de zwangerschap vanwege een zwangerschapsklacht. Zie het kopje ‘Zwangerschap’. 

 

ACUTE KLACHTEN

Voor acute klachten tijdens de bevalling is het mogelijk om telefonisch contact met mij op te nemen. Dit kan in én buiten kantoor tijden. Zie voor meer informatie over de kosten ‘Tarieven’.  Ik ben telefonisch te bereiken op 06- 41 34 19 27.

 

REGULIERE ZORG

Afhankelijk van de situatie kan ik adviseren om contact op te nemen met jouw behandelend arts/verloskundige. Homeopathie en de reguliere geneeswijze gaan hand in hand, hierom is het belangrijk en goed om hierin binnen de kaders te blijven van de zorg die is vastgesteld in richtlijnen en protocollen.